Onderhoud uw cv-ketel en bespaar energie

Onderhoud van uw cv-ketel

Een slecht onderhouden en vervuilde cv-ketel kan storingen veroorzaken. Hierdoor daalt het rendement van de cv-ketel. Door het geregeld onderhouden van uw ketel bespaart u uiteindelijk aanzienlijk op uw energiekosten.


Regelmatig CV-ketel/combiketel onderhoud is belangrijk

Comfort mag echter nooit ten koste gaan van veiligheid of het energieverbruik. Daarom is een periodieke controle noodzakelijk. Regelmatig onderhoud zorgt voor een kleinere kans op storingen en een langere levensduur. Daarnaast is het ook belangrijk dat uw CV-ketel/combiketel veilig is. Een ketel verbrandt immers flinke hoeveelheden gas. Naast controle op een goede en veilige werking wordt uw ketel tijdens het onderhoud ook optimaal afgesteld zodat deze zo zuinig mogelijk is. Regelmatig onderhoud kan een besparing van 5% op de energiekosten opleveren.


1 maal per jaar een onderhoudsbeurt

De fabrikant schrijft voor hoe vaak een ketel onderhouden moet worden. Dit kan variëren van elk jaar, tot elke 2 of zelfs 3 jaar.

Let op: zo'n voorschrift kan een beperkende voorwaarde voor de garantie van de cv-ketel zijn! De fabrikant stelt dan bijvoorbeeld als conditie voor de garantie: "Het toestel dient conform het - naam fabrikant - installatievoorschrift te worden geïnstalleerd. Er dient ten minste 1 maal per jaar een onderhoudsbeurt te worden uitgevoerd."



Huis kopen: vraag om het energielabel