Gemiddeld energieverbruik vergelijken - Energievergelijkingsites

Gemiddeld energieverbruik per woningtype


Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt 1.500 m3 gas en 3.300 kWh elektriciteit per jaar. Dat geeft een gemiddelde energierekening van 1.750 euro per jaar (prijzen 2016). Hiervan zijn bijna 100 euro vaste kosten (meterhuur en transportkosten minus de heffingskorting). Ongeveer 1000 euro gaat op aan gas en 650 euro aan elektriciteit.

Meer informatie: www.milieucentraal.nl


Prijzen energiecontracten vergelijken

De meeste energievergelijkers vergelijken zowel uw elektriciteitstarieven als de gastarieven. Door het invullen van uw adres en postcode en uw normale jaarverbruik krijgt u een goed overzicht van de goedkoopste energiebedrijven.


Prijzen gemiddeld energieverbruik vergelijken - Energievergelijkingsites
Prijzen energiecontracten vergelijken
Door een energievergelijking te maken kunt u eenvoudig de prijzen en aanbiedingen van energieleveranciers vergelijken, vaak kunt u profiteren van kortingen en is er hulp bij het overstappen naar een nieuwe leverancier. De rekenmodules op de diverse energievergelijkingsites maken een nauwkeurige berekening wat de goedkoopste energieleverancier is in uw situatie. Wilt u een goede energievergelijking maken, dan heeft u uw adres, postcode en oude energieverbruik gegevens nodig. Hiermee kunt u een prima energievergelijking maken die u een goed beeld geeft van de vele verschillen tussen energieleveranciers.



De goedkoopste energiecontracten


Energieleveranciers hebben er veel baat bij om aantrekkelijke en exclusieve energiecontracten aan te bieden op vergelijkingssites. De concurrentie is groot, er zijn vele aanbieders op de markt.
Sommige vergelijkers berekenen de standaardkosten, anderen gebruiken de werkelijke kosten, afhankelijk van de grootte van de energieaansluiting van uw woning. Lees de algemene voorwaarden van de energieleverancier goed voordat u overstapt.



Energieprijzen vergelijken: Vind de goedkoopste energieleverancier



www.energievergelijken.nl

www.energieprijzenvergelijken.com


www.energieleveranciers.nl

www.gaslicht.com

www.onlineenergievergelijker.nl



Meer informatie over energieprijzen vergelijken:



Consumentenprogramma Tros Radar over energie vergelijken